Tableta cu manipulare. Tema zilei: Multinaţionalele


Una dintre temele preferate de PSD pentru a manipula, în plină criză politică şi cădere a încrederii în liderii lor, este tema răului făcut de multinaţionale.
În fapt, un atac xenofob la străini, investitori despre care vocile politice din PSD afirmă că au contribuit subteran la susţinerea protestelor, din cauză că a fost afectat cert bugetul acestor multinaţionale prin creşterea salariului minim pe economie. 

O prostie gogonată. Spre exemplu, în Timiş, Arad, Bihor, nu prea mai există salariat în multinaţionale care să stea pe salariul minim pe economie. Aşa că urcarea acestuia cu câteva procente, la începutul acestui an, nu a schimbat deloc costurile cu forţa de munca în multinaţionale. Pesedeii nu au curajul să discute de-adevăratelea despre Codul muncii, despre promovarea pregătirii profesionale, dar pot să vină cu teme manipulatoare ce stârnesc panicile xenofobe. Sunt direct şi definitiv responsabili pentru accentele enti-europene pe care le difuzează în spaţiul public. Pesedeii vin acum cu retorici manipulatoare, o tehnică de parare în extremis a loviturii năucitoare pe care strada o aplică seară de seară.

Relatările de presă cu refrenul anti-multinaţionale sunt clare şi neechivoce: pesedeilor nu le pasă nicio secundă de realitate, în schimb sunt zeloşi la construirea perdelelor de fum prin manipulare.

5 exemple:


  • Cum explică Tutuianu cererea pe care a făcut-o, în calitate de preşedinte al Comisiei de control SRI, de a fi investigată de SRI maniera ilegală prin care multinaţionalele au susţinut protestele;

  • Dragnea explică dimensiunile impresionante ale organizării nevăzute puse în sprijinul protestelor, inclusiv de către un preşedinte de mare bancă străină


  • Cum argumentează fals Ţuţuianu implicarea multinaţionalelor în proteste, invocând o relatare a ziaristului Dan Adronic, care neagă însă existenţa relatărilor

  • Dragnea explică de ce i s-a părut incorect ca preşedintele Raiffeisen să protesteze

Plus o satiră a temelor de manipulare dintr-un viral video:


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Trista zi a tinerilor

(de)compromis

Când se va bloca economia Timişoarei şi Aradului? Ce se poate face? Despre previzibila criză socială nu vorbeşte nimeni?

Aglutinarea fragmentelor de adevăr și minciună. O fantomă bântuie agenda publică: Statul Paralel.

Pâine şi circ, sezonul 2016

Cum se negociază o majoritate?

Foto, video şi scurte note (la cald) despre Revolution Festival 2016

Parlamentare 2016: Ponta vs Blaga în Circumscripţia electorală 37 Timiş

[ CARTEA DE SÂMBĂTĂ ] Citind "Femeia cu Părul Roşu"

Madonna la PSD