(de)compromis


Cum era de așteptat, anunțarea unei noi alegeri pentru rolul de candidat la nominalizarea pentru funcția de Prim-ministru a declanșat valuri de titluri în presa românescă. Într-o presă în care, apropo, Tolontan publică azi un breviar al ultimelor săptămâni de anchete în cazul Spitalului Malaxa din București, un breviar lămuritor despre rețelele subterane ce funcționează în București.

O reacție surprinzătoare a venit de la CTP, la Digi24: Grindeanu este limba de pantofi a lui Dragnea. Iar a pleznit-o republicanul.

Stelian Tănase, cu fibră liberală la vedere, observă că Dragnea e pe ducă și că se pregătește Grindeanu să preia partidul. Oare Stelian Tănase nu a auzit declarația zilei, în care cel care urmează să fie Prim-ministru afirmă că va avea o relație de subordonare față de Președintele Camerei Deputaților, șeful său de la PSD: "O să am o relație de subordonare cu domnul Dragagnea, e șeful PSD"? E clar ca lumina zilei, nu se întrevede nicio problemă, cel puțin atâta vreme cât Dragnea o să fie președintele partidului Premierul va respecta (ne)înțelegerea. Nu?

A doua propunere dată de PSD pentru funcția de Prim-ministru este un lider local devenit președinte al PSD Timiș în timpul conducerii lui Victor Ponta, binecunoscut ca un adept al compromisului, aceasta fiind probabil prima calitate datorită căreia a fost ales pentru nominalizare. 

A făcut dintotdeauna un joc de compromis, atât în PSD Timiș (traversând poziții politice divergente de-a lungul președințiilor politice deținute de Dan V. Poenaru, Ilie Sârbu și Titu Bojin, cum bine amintește România Liberă), dar și în rețelele de putere naționale din PSD (fiind aproape și de Adrian Năstase, apoi și de Mircea Geoană, Victor Ponta sau Liviu Dragnea). Acest traseu este cel mai bun indicator al capacității de compromis!

Probabil că puterea de negociere și compromis este marea calitate care l-a condus pe Sorin Grindeanu spre această nominalizare. O adevărată înclinație nativă ce a facilitat o carieră de tânăr politician (de)compromis.

Urmează să o înțeleagă și Dragnea.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Trista zi a tinerilor

Când se va bloca economia Timişoarei şi Aradului? Ce se poate face? Despre previzibila criză socială nu vorbeşte nimeni?

Aglutinarea fragmentelor de adevăr și minciună. O fantomă bântuie agenda publică: Statul Paralel.

Pâine şi circ, sezonul 2016

Cum se negociază o majoritate?

Foto, video şi scurte note (la cald) despre Revolution Festival 2016

Parlamentare 2016: Ponta vs Blaga în Circumscripţia electorală 37 Timiş

[ CARTEA DE SÂMBĂTĂ ] Citind "Femeia cu Părul Roşu"

Madonna la PSD