Harta lumii pe timp de pace și pe timp de război


Indiferent câte războaie locale sau regionale au loc simultan pe glob, limita extremă a conflictelor mondiale nu s-a atins, fără însă ca pericolul nuclear să fie exclus. Conferințele pe tema posibilei legitimității în care s-ar afla o națiune pentru a declanșa atacuri nucleare preventive se organizează în marile capitale ale lumii. La fel și conferințe despre starea națiunilor, despre nivelul de trai și despre sărăcie. Le-aș numi dezbateri ale sărăciei datorate prețului războiului.

Cristian Unteanu publică în adevarul.ro o relatare de participant la o conferință asupra atacurilor nucleare preventive și face o trimitere la unul dintre cele mai cinice simulatoare pe care oamenii le-au realizat online, cel în care se pot simula atacuri nucleare pe hărți GoogleMaps prin setarea țintei terestre și a categoriei de armament nuclear. Datele asupra disponibilului nuclear în lume sunt luate din statistici (semi)oficiale, deci extrem de alarmante.

Cheltuielile pentru arsenalele nucleare au și o altă fațetă decât cea gri-închis în care se prezintă cinic indicii de mortalitate și de distrugere asigurați de fiecare miliard de dolari investiți în armele nucleare. Cheltuielile pentru arsenalele nucleare cresc direct proporțional cu indicii sărăciei pe glob, sunt un cost de război pe care statele îl plătesc pe timp de pace. Harta indexmundi.com arată distribuția sărăciei la nivelul celor 147 de state ale lumii, iar pe această hartă România se află pe locul 55, cu un procent de 21% din populație situată sub limita sărăciei. O țară membră UE în care avem aproape două milioane de cetățeni aflați sub limita de sărăcie.

E mult, e puțin?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Trista zi a tinerilor

(de)compromis

Când se va bloca economia Timişoarei şi Aradului? Ce se poate face? Despre previzibila criză socială nu vorbeşte nimeni?

Aglutinarea fragmentelor de adevăr și minciună. O fantomă bântuie agenda publică: Statul Paralel.

Pâine şi circ, sezonul 2016

Cum se negociază o majoritate?

Foto, video şi scurte note (la cald) despre Revolution Festival 2016

Parlamentare 2016: Ponta vs Blaga în Circumscripţia electorală 37 Timiş

[ CARTEA DE SÂMBĂTĂ ] Citind "Femeia cu Părul Roşu"

Madonna la PSD