Ro(bu)mprest

Titlul poate să fie citit și în registru neutru. De ce nu? Nu s-au mai văzut firme aflate în situații complicate, dar care și-au respectat condițiile asumate contractual pentru o lucrare publică? Aștept să prindă contur această simplă explicație teoretică, venind dinspre administrația Robu. Să așteptăm, cu alte cuvinte, să vedem cum se achită Romprest-ul de obligațiile privind marele șantier din centrul Timișoarei, abia după aceea să ne exprimăm. Termen: 29 iulie 2015.

Cum, la fel de bine, poate să fie citit și în alt registru. Al celor mai puțini naivi (ori pretins naivi), care știu cum bate curentul intereselor prin administrația Robu, cea care a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a declara câștigătoare, în octombrie 2013, societatea de renume internațional Romprest, pentru a realiza marea lucrare de reabilitare a centrului istoric al Timișoarei, a celor patru piețe și 10 străzi prevăzute de a deveni pietonale (bine-bine, pietonale, dar cu parcările cum rămâne?).

Cum să anticipeze administrația Robu, în octombrie 2013, ce va plana asupra renumelui internațional al contractorului pe care l-a angajat pentru a face centrul Timișoarei nou-nouț? În administrația Robu totul e simplu: e contractat cine se nimerește (mai aproape) și termină lucrările cine poate (să găsească o soluție de cârpeală a conjuncturilor complicate). Un serial de mâna a treia, tip cooperativa Ro(bu)mprest. Așa a fost și cu întreținerea spațiilor verzi, așa se întâmplă și cu serviciile juridice de cea mai înaltă performanță, la fel se întâmplă și în cazul reabilitării tramvaielor, al realizării pasajului subteran de la Michelangelo, dar și în scandalul rușinos al serviciilor de mii de euro plătite pentru factura telefonului de serviciu al primarului. Un carusel de servicii plătite de fiecare dintre noi, pentru un film de mâna a treia. 

Comentarii

Anonim a spus…
El spune: noi nu il intelegem ce geniu neinteles e; noi spunem: e complet depasit de situatie!!!

Postări populare de pe acest blog

Trista zi a tinerilor

(de)compromis

Când se va bloca economia Timişoarei şi Aradului? Ce se poate face? Despre previzibila criză socială nu vorbeşte nimeni?

Aglutinarea fragmentelor de adevăr și minciună. O fantomă bântuie agenda publică: Statul Paralel.

Pâine şi circ, sezonul 2016

Cum se negociază o majoritate?

Foto, video şi scurte note (la cald) despre Revolution Festival 2016

Parlamentare 2016: Ponta vs Blaga în Circumscripţia electorală 37 Timiş

[ CARTEA DE SÂMBĂTĂ ] Citind "Femeia cu Părul Roşu"

Madonna la PSD