Clasic şi actualitate

După ciudata eliminare din grila de programe a PROTV, Dan C. Mihăilescu vine în actualitate cu una dintre clasicele formate de emisiuni culturale, cea de recomandări şi critică literară, de acum pe suport online, cu propria sa platformă web şi pe propriul canal youtube. Unul dintre cei mai importanţi vendori online din România s-a alăturat noului proiect al criticului şi a facilitat producerea unei interfeţe foarte prietenoase pentru o emisiune online personalizată, în care criticul este în intimitatea unei biblioteci arhipline, dar şi în văzul tuturor, la doar un click distanţă. 

Noul site, numit carteadelaora5.ro s-a lansat azi (în evidentă pasă ironică faţă de jurnalele fast-food-tv de la ora 5, cele ce au inundat apartamentele României în ultimii ani). 

Surprinzător, ora de apariţie a primei emisiuni a fost chiar ora 5. 

Nu atât de surprinzătoare, însă cu siguranţă semnificativă, a fost alegerea cărţii pe care Dan C. Mihăilescu a propus-o ca subiect a acestei prime ediţii online a emisiunii sale, e vorba de Solenoid, a lui Mircea Cărtărescu, după ce, aşa cum se destăinuie criticul, în urmă cu nouăsprezece ani, în debutul său tv, înainte de emisiunea Omul care aduce cartea, alegerea sa fusese tot un titlu semnat de admiratul Cărtărescu, Orbitor

Ora 5 s-a citit azi în oglindă, unde s-a reflectat S-ul de la Solenoid.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Trista zi a tinerilor

(de)compromis

Când se va bloca economia Timişoarei şi Aradului? Ce se poate face? Despre previzibila criză socială nu vorbeşte nimeni?

Aglutinarea fragmentelor de adevăr și minciună. O fantomă bântuie agenda publică: Statul Paralel.

Pâine şi circ, sezonul 2016

Cum se negociază o majoritate?

Foto, video şi scurte note (la cald) despre Revolution Festival 2016

Parlamentare 2016: Ponta vs Blaga în Circumscripţia electorală 37 Timiş

[ CARTEA DE SÂMBĂTĂ ] Citind "Femeia cu Părul Roşu"

Madonna la PSD